RAND Corporate Headquarters

Previous Next

project at a glance

The RAND Corporation Headquarters is a five-story structure totaling 325,000 square feet and includes three levels of subterranean parking for 825 parking spaces. The elliptically shaped office building, which encloses interior courtyards, is traversed by two open air bridges.

The shape of the structure was governed in part by the physical constraints of the site. The smooth elliptical shape maximizes natural daylight and ventilation throughout the space.  It also allows for a continuous traffic pattern which minimizes “dead zones”.  These were all critical elements to the RAND Corporation in demonstrating their leadership in environmental design and sensitivity.

In addition to the office spaces, the ground floor of the structure houses the RAND Graduate School, a library and meeting rooms that incorporate the latest technologies. The upper levels include a full-service cafeteria, conference areas and a series of secluded outdoor courtyards and terraces.

This project is LEED Gold certified with many unique elements such as floor air plenums for circulation and exterior window details to eliminate overexposure to the sun in the afternoon hours.

For Services / Specializations
and Additional Key Contacts
See Office Network

*Office includes a Special
Projects Division or Interiors
Group