The Capital Grille

Previous Next

project at a glance

The Capital Grille is a two-level, 12,000 square foot restaurant located in the National Historic Registered Cobb Building in Seattle.

Finishes inlcuded mahogany paneling, millwork, casework, new wood windows, and granite slabs. The ceiling is configure with vaulted ceilings, soffits, ACT, multiple crown molding types and coffered ceilings. The floor was finished with multiple quarry tile patterns, stone tile, double abrasive tile, and carpet. Walls were finished with wood paneling, fabric, FRP, paint, stone and tile. Stainless steel appliances, equipment, and trim are placed throughout both kitchen levels and the bar. Multiple brass sculptures, fixtures, trim, transition strip highlight the restaurant interior and exterior.

Exterior work includes setting mechanical equipment in the attached parking garage, a structural addition with Swiss Pearl exterior wall paneling system and an aluminum window system, new Terra Cotta stone at the entry and granite at both the upper and lower entry. A structural canopy finished with powder-coated aluminum, polished brass lettering, and multiple fixture types highlight the entry as well as an ADA entry and revolving door.

For Services / Specializations
and Additional Key Contacts
See Office Network

*Office includes a Special
Projects Division or Interiors
Group