Greenwich Country Day School, Upper School

Previous Next

project at a glance

Phase one of the Greenwich Country Day School Upper School project is 50,000 square feet divided into three pods. Two of the pods house classrooms, student lockers and built-in rift-sawn white oak millwork benches and paneling.  Classrooms seat 18 students and feature large windows, SmartBoards™ and white boards, built-in millwork, tack surface, and teacher closets. The third pod houses the headmaster's office, the upper school head's office, the mailroom and the admissions office suite as well as the library, the study center and a conference room. The admissions suite and the headmasters office are linked by a parlor decorated in the style of the original campus.

Phase one also includes a new outdoor amphitheater, patio spaces, parking lots and new roadways around the entire campus. 

Green features include variable refrigerant volume (VRV) fan coil units in each classroom as well as pendent light fixtures that power down automatically based on the presence of natural light.

For Services / Specializations
and Additional Key Contacts
See Office Network

*Office includes a Special
Projects Division or Interiors
Group