New Jersey Institute of Technology Campus Center and Academic Building

Previous Next

project at a glance

The New Jersey Institute of Technology Campus Center Project is a two phase project. Phase 1 includes a 100,000 square foot, five-story steel building with student and faculty offices, an 87,000 square foot addition with a women's center, a pub, a kitchen, and a servery clad in stainless steel. A temporary dining room was placed on the second floor for use during the Phase 2 construction. Phase 2 of the Campus Center is a 92,000 square foot. renovation and addition project that includes a two-story, enlarged student dining hall and study lounge, ball room and conference spaces, a six-lane regulation bowling alley with game room, a gourmet coffee shop and campus book store, an information desk stationed and a school radio station studio.

The building also offers a rooftop plaza with landscaping areas raised four feet above the plaza level and 5,000 square foot solar panel array system with a portion of the solar panels mounted on azimuth sun trackers. The building envelope is composed of a precast stone facade with a two-story anodized glass curtain wall, a zinc metal wall panel system and a compound curved zinc metal standing seam roof on the radially placed, open web steel trusses over the new, two-story dining room and commuter lounge. The roof plaza is on top of the original portion of the building, composed of precast pavers atop a modified bitumen waterproofing system.

For Services / Specializations
and Additional Key Contacts
See Office Network

*Office includes a Special
Projects Division or Interiors
Group