Simon Fraser University, Discovery 1

Previous Next

project at a glance

The 100,000 square foot, LEED Gold renovation for Simon Fraser University converted a commercial office building into classrooms and laboratory space. Work included:

  • Full demolition and hazardous material abatement of 60,000 square feet.
  • Interior fit-out of 48,000 square feet of classroom and laboratories, including an extensive AV and security package.
  • Interior fit-out of 12,000 square feet of office space 
  • Upgraded atrium and lobby finishes, including wood slat ceilings, aluminum fins, glass doors, carpet.
  • Upgraded mechanical, electrical, and plumbing services throughout.
  • Installation of skylights at the atrium roof.
  • Upgraded exterior wall assemblies and stairs with a steel/glazing canopy enclosure.

Additionally, the project team completed a phased renovation of an occupied lab, completing a full seismic and fireproofing upgrade--which required them to remove and subsequently reinstall both tile and drywall ceilings without disrupting sensitive ongoing experiments--during the university's Christmas vacation.

 

For Services / Specializations
and Additional Key Contacts
See Office Network

*Office includes a Special
Projects Division or Interiors
Group